Dil ve Konuşma Terapi Kartları
DKA’NIN TÜM ÜRÜNLERİNİ MAĞAZAMIZDAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ
Ürünlerimiz
SETİN İÇERİĞİ
Dil ve Konuşma Terapi Kartları 8 Aşama olarak tasarlanmıştır. Tüm etaplar bireye sırayla uygulanır.
1-) a-) Oral Motor Değerlendirme-Gelişim Takip Formları b-) Artikülasyon ve Fonolojik Değerlendirme-Gelişim Takip Formları
14 Sayfa a4 boyutunda 350 gram kalın kağıt
Amacı: Bireyin dil, dudak, nefes, yanak, yüz, çene ve dil terapi öncesi hazırlık – ön koşul becerileri alanlarında çalışma planı ve takip formu olarak kullanılır.
Artikülasyon ve fonolojik problemlerin değerlendirilmesi, çalışma planı ve takip formları olarak kullanılır.
2-) Oral Motor Egzersiz ve Etkinlik Kartları
72 Adet 13,5 x 15,5 ebatlarında, Gerçek resim, 350 gram kalın kağıt-selefon korumalı
Amacı: Seslerin hızlı kazanımı için her sese özel egzersizlerin bulunduğu bu kart serisin amacı; Bireyin oral motor becerilerini arttırmak, seslerin kolay kazanımını sağlamak, konuşma gelişimi hızlandırmak, oral motor problemlere dayalı konuşma sorunların giderilmesine destek olmak, terapi sürecini kısaltmak
3-) Taklit ve Oyun Kartları
68 Adet 13,5 x 15,5 ebatlarında, 350 gram kalın kağıt-selefon korumalı
Amacı: Her sesin taklit, oyun ve dramalarla kazanımı sağlayan ve kolaylaştıran kartlardır. Doğal yolla eğlenceli şekilde dil ve konuşma gelişimini hızlandırmak ve gecikmiş konuşma, çocukluk apraksisi gibi problemlerin terapileri için uygundur.
4-) 29 Sesin Ağız içi ve Ağız dışı Görünüm, Konum Kartları
29 Adet 13,5 x 20 ebatlarında, 350 gram kalın kağıt-selefon korumalı
Amacı: Bireyin artikülatörlerini ( oral motorlarını) koordine ederek seslerin kazanımını kolaylaştırır. Bireyin yaş ve algı seviyesine göre seslerin ağız içi ve dışı konumlarına bakarak seslerin kolay kazanılmasını sağlar.
5-) Fonolojik Farkındalık Kartları
68 Adet 13,5 x 20 ebatlarında, 350 gram kalın kağıt-selefon korumalı
Amacı: Bir biri yerine yanlış kullanılan seslerin düzeltilmesinde kullanılır. Görsel, anlamsal, hissettirme, sesin çıkışı özelliklerini kullanarak fonolojik bozuklukların düzeltilmesinde kullanılır. Özellikle bir birine yakın ve çok sık karşılaşılan fonolojik bozukların hızlı terapisinde kullanılır.
6-) Artikülasyon Yöntem Kartları
10 Sayfa a4 boyutunda 350 gram kalın kağıt
Amacı:Her sesin nasıl çıkarıldığını gösterir, en az 5 farklı kazanım yöntemi içerir. Bireyin yaş ve algısal düzeyine göre uygun yöntem seçilerek ses kazanımı sağlanır.
7-) Hece, Kelime, Cümle Karları
40 sayfa a4 boyutunda 350 gram kalın kağıt
Amacı: Seslerin kazanım aşamasından sonra sesin kalıcılığını sağlamak amaçlıdır.
? Artikülasyon ve Fonolojik Albüm
104 Sayfa a4 boyutunda 350 gram kalın kağıt 600 görsel
Amacı: Tüm seslerin kelimenin başından ortasında sonunda bulunduğu 600 görselden oluşur. Artikülasyon çalışması sonrasında seslerin kalıcılığı amaçlı egzersiz olarak kullanılır. Aynı zamanda Artikülasyon ve fonolojik bozuklukların değerlendirmesinde kullanılır.
Kutu: Kartların karışmasını önlemek ve pratik kullanım için set Özel raf seperatörlü olarak dayanıklı kartondan hazırlanmıştır.
Set nasıl kullanılır:
a-) 1. Kategori kullanılarak bireyin genel dil ve konuşma gelişimi, dil ve konuşma çalışması öncesi ön koşul beceriler, oral motor kullanım düzeyi, artikülasyon ve fonolojik bozukluklarıdeğerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda çıkan eksikliklerin kapatılmasına özen gösterilmelidir.
b-) Daha sonra problemler türü ne olursa olsun 2. kategori olan oral motor egzersiz ve etkinliklerden başlanması önerilir. Bu kategori bireyin konuşma organlarını kullanım potansiyelini egzersiz ve etkinliklerle arttıracaktır. Bu kategori konuşma seslerinin doğrudan çıkarılmasına göre planlanmıştır. Atlanmaması önerilir.
c-) Ardından 3. kategori olan taklit ve oyun kategorisine geçilir. Genelde algı seviyesi yüksek çocuklar bu kategoride konuşma seslerini rahatça kazanırlar. Özellikle zihin seviyesi 1-6 yaş aralığında çocuklara bu kartlar drama ve oyunlaştırılarak verilmelidir.
d-) Oyun aşamasında kazanılmayan problem ses olması durumunda 4. Kategori olan ağız için ve ağız dışı ses konumları kartlarına geçilir. Bireyle ayna karşısında seslerin çıkışları gösterilir. Kartlarla desteklenir.
e-)Bireyde artikülasyon problemi var ise 6. kategori olan artikülasyon yöntemleri kartlarına geçilir. Bu kategoride her sesin kazanımıyla ilgili 5-6 yöntem bulunmaktadır. Bireyin seviyesine göre bir yöntem seçilmelidir. Başarılı olunamaz ise diğer yöntemler de denenir.
f-) Bu aşamadan sonra konuşmanın akıcı ve kalıcı hale gelmesi için bireyin yaşına ve seviyesi göre albüm(8. kategori) yada hece-kelime cümle kartlarıyla(7. kategori) devam edilir.
g-) Bireyse fonolojik problem (sesleri karıştırma) var ise 5. Kategori olan fonolojik farkındalık kartları uygulanır.
Kullanım Alanları:
Artikülasyon bozukluğu
Gecikmiş konuşma
Fonolojik Bozukluklar
Çocukluk çağı apraksisi,
Alıcı ve ifade edici dil bozuklukları,
0-6 yaş dil gelişimi,
Özel gereksinimli bireyler dil gelişimi,
Okul öncesi dil gelişimi
Yazar: Özel Eğitim ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı Mehmet ONGUN
İndirimli Satış Fiyatı 330 TL
n11.com dan almak için tıklayınız
Sipariş-Bilgi: dkadanismanlik@gmail.com 0546 218 6 218
Toplu Ürün Siparişleri İçin Fiyat Alınız 0546 218 6 218
Havale EFT İçin: Ödeme yaptıktan sonra mail yada telefonla adres ve fatura bilgilerinizi iletiniz. Ödeme açıklamasına isim yazınız
DKA KONUŞMA GELİŞİM EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC LİM ŞİT
İBAN: TR820001000874771664375002
HESAP NO: 77166437 5002
ZİRAAT BANK SOĞANLIK ŞUBESİ (874)